Jumaat, 8 Mei 2015

SET KEHAMILAN SHAKLEE TRIMESTER KEDUA DAN KETIGA

Assalamulaikum semua...

Apa khabar bakal-bakal ibu semua? Semoga sihat dan ceria selalu...

Dalam posting saya yang lepas, saya ada ceritakan tentang Set Kehamilan Shaklee untuk trimester pertama...

Hari ni saya nak perkenalkan pula kepada para ibu set kehamilan bagi trimester kedua dan ketiga. Pada asasnya tidak banyak yang berubah yang mana set asas trimester pertama masih perlu di ambil oleh ibu dan tambahan beberapa supplemen lain bagi memastikan ibu mendapat khasiat dan nutrien yang cukup untuk dibekalkan kepada bayi dalam kandungan yang semakin membesar.

Sebelum tu, jom kita tengok jap perkembangan dalam trimester kedua dan ketiga ni. Ok, dalam trimester kedua, perut ibu akan mulai membesar dan dunia luar akan mula menyedari bahawa anda adalah bakal ibu. Trimester kedua juga dianggap sebagai masa kehamilan terbaik kerana ibu akan berasa lebih selesa berbanding trimester pertama.

Pada trimester ketiga pula perut ibu akan menjadi semakin besar. Ibu akan merasakan pelbagai perasaan emosional yang berbeza-beza dan tubuh secara fizikal juga sedang mengalami beberapa perubahan. Pada trimester ini, ibu berada dalam proses untuk mempersiapkan diri bagi kehadiran si bayi. Ibu akan mula berasa gembira dan tidak sabar menanti kehadiran bayi baru dalam keluarganya. Ibu juga berkemungkinan akan merasa risau akan tahap kesihatan bayi. Perubahan emosi ini juga akan mendorong perubahan fizikal dalam menghadapi saat melahirkan.

Dalam trimester kedua dan ketiga, keperluan nutrien sangat tinggi kerana bayi memerlukan nutrien yang berkhasiat untuk membesar dengan sihat dan sempurna. Ibu juga sangat memerlukan pengambilan diet yang sihat agar sentiasa bertenaga, sihat dan tidak mudah penat.

Supplemen yang dicadangkan dalam trimester kedua dan ketiga ialah:-
 • Vitamin B Complex
 • Vitamin C
 • Vitalea
 • Ostematrix
 • ESP
 • OmegaGuard


Mari kita lihat pula fungsi dan keperluan setiap vitamin kepada ibu hamil.

✿Vitamin B Complex
 • Mengandungi 8 kumpulan vitamin B dan asid folik yang penting untuk pertumbuhan tulang bayi bagi mengelakkan kecacatan janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi. Ibu yang hamil memerlukan sekurang-kurangnya 400mg sehari .

✿Vitamin C
 • Membantu meningkatkan pertahanan tubuh ibu, melindungi sel penting dalam membina dan menguatkan sel tisu di dalam badan. Pengambilan bersama Vitalea with Iron formula dapat meningkatkan penyerapan zat besi di dalam tubuh.

✿Vitalea with Iron Formula
 • Multivitamin yang membekalkan pelbagai zat. Kandungan zat besi dapat membantu untuk mengelakkan anemia kepada ibu hamil. Ia juga dapat meningkatkan kandungan Hb bagi ibu.

✿Ostematrix
 • Pembekal kalsium terbaik dengan tambahan kandungan magnesium dan vitamin D bagi memudahkan penyerapan. Ibu yang hamil memerlukan 1000-1300mg kalsium sehari. Amat sesuai untuk ibu yang mengalami alahan jika minum susu. Kalsium yang mencukupi dapat mencegah kejang kaki, menguatkan tulang dan mengelakkan gigi rosak/rapuh ketika hamil.

✿ESP @ Energizing Soy Protein
 • Sangat penting untuk membina dan memperbaharui sel sel tisu, hormon dan enzim didalam tubuh. Baik untuk wanita yang mengandung dan menyusukan anak. Ia juga penting untuk pembentukkan kuku, rambut dan kulit. Esp ini juga boleh memberi tenaga kepada ibu ibu hamil yang mengalami morning sickness yang agak teruk. Dalam masa yang sama ESP boleh memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat.

✿OmegaGuard
 • Mengandungi asid lemak Omega–3 separti EPA dan DHA. Membantu perkembangan otak bayi dan juga mengawal kolesterol bagi ibu yang hamil. OmegaGuard ini sesuai diambil selepas trimester pertama.
********************************************************
PROMOSI!

Harga super murah dan super hebat bermula bulan Mei hingga Oktober 2015 bagi Set Kehamilan dan Set Berpantang dengan menjadi ahli Shaklee.

Bukan itu sahaja, pada bulan Mei ini sesiapa yang menjadi ahli Shaklee akan mendapat Vita Lea yang berharga RM94 secara PERCUMA...


Hubungi kak zai untuk maklumat lanjut yer.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan