Rabu, 29 Julai 2015

Individual Education Plan (IEP) Syamil bermula...

Assalamualaikum semua...

Semoga berada dalam rahmat dan kasih sayang Allah selalu...

Dah lama saya tidak menulis di blog ni...

Actually bahan IEP Syamil tu saya dah terima pada April lepas, asyik terlupa nak menelaah bahan yang dibekalkan oleh Cikgu IEP Syamil...

Tapi aktiviti pembelajaran Syamil yang saya buat berjalan seperti biasa..IEP ni lebih kepada apa yang center beri dan saya just follow jer..

So, semalam saya secara serius membaca dan mula mengambil langkah untuk memulakan IEP Syamil tu...sebelum ni Syamil mulakan dengan assesment yang mana Cikgu Cat nak tengok kemampuan dan keperluan Syamil untuk IEP seterusnya...3 kali perjumpaan baru selesai semua assesment tu.. banyak juga nak kena nilai...

Pada perjumpaan keempat Cikgu Cat bekalkan kepada saya apa yang saya perlu bantu Syamil di rumah untuk lengkapkan semua assesment yang tak berapa nak lulus kat center aritu..

Banyak jugak...hihi...jenuh la ibu nak hambat semua assesment tu..tapi secara kasarnya kebanyakkan assesment tu Syamil boleh buat...cuma masa kat center angin tak berapa ok...so kena ulang la kat rumah...hihi..harap boleh selesaikan pada bulan September nanti..

Satu lagi..berita gembira hari ni..saya disapa oleh seseorang yang master dalam terapi untuk kanak-kanak autisme ni...masya Allah...Alhamdulillah...beliau nak berkongsi bahan untuk Syamil...terima kasih sangat2 dan saya sangat menghargainya...terima kasih..terima kasih ya Allah..


Apa isi kandungan dalam fail ni? Hiihi...in sha Allah akan saya kongsikan dalam posting akan datang...

Salam Sayang buat semua...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan